My SKP

My SKP

Tuesday, June 1, 2010

SKMM edar sejuta komputer riba percuma
kepada rakyat miskin


KUALA KLAWANG: Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) akan mengedarkan sejuta komputer riba 1Malaysia secara percuma kepada golongan berpendapatan rendah untuk mereka mendapat akses internet jalur lebar.

Menteri Penerangan, Komunikasi dan Kebudayaan, Datuk Seri Dr Rais Yatim, berkata program khas SKMM itu akan memberi peluang kepada golongan berpendapatan rendah memanfaatkan internet bagi memajukan diri dan keluarga. "Golongan yang layak menerima komputer riba itu nanti ialah yang pendapatan isi rumah kurang daripada RM3,000 dan mempunyai anak masih belajar sama ada di sekolah mahu pun universiti dengan pengesahan oleh pemimpin masyarakat.

"Pelajar sekolah menengah dan universiti juga boleh memohon mendapatkan komputer riba itu sendiri jika datang dari keluarga yang layak dengan proses permohonan itu disokong oleh institusi masing-masing," katanya selepas merasmikan pakej 'Jalur Lebar Telekom Malaysia Berhad (TM) dengan Komputer 1Malaysia' di Dewan Majlis Daerah Jelebu di sini, hari ini.


0 comments:

Post a Comment

GALERI SKP